BLOG INI DITUTUP & BERPINDAH KE azimaDIYshop.blogspot.com

By: azima azmaildani

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  [3]  4  >  >>]    [Archive]
Saturday, 10-Feb-2007 06:19 Email | Share | | Bookmark
Perancangan..

Nie sume coming soon.. perancangan masa depan..
I’allah umo panjang & sihat tubuh badan.. sy akan usahakan..

Nota 5 : Kebaya Asli, Kain Kembang, Pinggang Getah+Kain Keras ( dah 80% siap)
Nota 6 : Kebaya Leher Tinggi, Kain Belah Belakang
Nota 7: Kebaya Modern + Long Dress
Nota 8 : Kebaya Kota Bharu + Kain Susun Depan
Nota 9 : Jubah


Jubah..







Design yg cantik pada selendang.. kalo guna design yang sama jait pada kebaya modern + long dress pon rasa2 ok.. I’allah nanti sy usahakan yang ini..



Kalo dilihat jahitannya simple.. outline guna couching benang emas & kat dlm sume pakai French knot..



Bunga dip utk Farahiyah.. sian dia. Ingat nak buat bunga dip nie utk tetamu untuk majlis cukur jambul dia. Tapi sy ter miscarry.. termampu buat bunga hiasan utk bakul telur jer.. sian dia kan bakul pon cenonet & recycle balik jer. Betuah punyer mak sedara!!. Takpe nanti Mak ( panggilan anak2 buah kpd sy) buatkan puding triffle taruk lam cup2 kecik yer.. tapi tak janji tau!









My 2nd blog pon tak bleh load pic skrg.. so nampaknya FP nie lah jadi sasaran.. selingan jap lah yer!

Aktiviti hujung minggu..







Bila tgk dua org nie jalan bergandingan.. kadang2 rasa suka, tapi kadang2 rasa jelesss.. ihiks!



Bird dia yang sakit..



Ngantuknya..





Sunday, 4-Feb-2007 23:35 Email | Share | | Bookmark

Ini cth baju kebaya leher tinggi & kebaya modern + long dress yang notanya sy akan buat i'allah selepas siap nota 5, nota baju kebaya asli nanti...

kebaya leher tinggi..







kebaya moder + long dress..








Ini sekadar untuk tunjuk cth baju kurung pasak gantung, kain selisih belah.. ketiga2 pic diatas sy jait untuk kawan yg akan langsungkan perkahwinan minggu depan..





Wednesday, 24-Jan-2007 12:00 Email | Share | | Bookmark
Nota 5 Nota Kebaya Asli


Untuk Nota 5, sy akan buat Nota Kebaya Asli cth seperti ini..


Wednesday, 20-Dec-2006 18:45 Email | Share | | Bookmark

My latest EG..






Sunday, 10-Dec-2006 05:20 Email | Share | | Bookmark

jahitan manik yg lama2 dulu...

petern bunga2 cinta.. yg dah jahit kat baju. petern nie biasanya sy buat PERCUMA utk yg 1st time upah baju



manik tabur.. belen2 manik sume campur & labuci india sekali.







[<<  <  1  2  [3]  4  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net